Александър Ненов: Постъпи ново финансиране на Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания

110 преглеждания

С постановление на МС са постъпили 500 000 лв., които ще обезпечат дейността на Центъра до края на годината

На 23 април 2024 г. се състоя заключителна пресконференция, отчитаща резултатите от дейностите на Възстановителния център за деца с онкохематологични заболявания, в с. Опицвет, община Костинброд.

По време на конференцяита заместник-кметът на община Костинброд – Александър Ненов съобщи, че е постъпило ново финансиране на Центъра, което обхваща периода до края на годината.

“Аз съм изключително благодарен, че са отпуснати 500 000 лв. с постановление на Министерски съвет и Центърът ще може да продължи да функционира, но това е едва до края на годината.”

За да продължи своята дейност, Възстановителният център се нуждае от допълнителен ресурс, ето защо заместник-кметът призова за съпричастност към благородната кауза: “Моля да използваме нашите контакти и възможности, за да продължим да развиваме центъра.”

Проектът е по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Реализирането на дейността стартира през 2020 г., с подписването на Договор за изпълнение на проект на стойност 1 316 649 евро (2 575 102, 11лв), валиден до края на април 2024 г.

Повече информация от заключителната пресконференция вижте ТУК.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук