Антоанета Цонева: „Слушайте разумни, а не фалшиви послания, когато гласувате“

453 преглеждания

Водачът на „Демократична България“ в София област посети на 60 населени места в кампанията си до момента

Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за да може Демократична България да защити единствения дневен ред, който е в полза на хората: един закон за всички, чиста от корупция страна, България, в която спокойно да отглеждаме децата си“. Това призова в интервю за БНТ водачът на листата на „Демократична България“ в София област Антоанета Цонева. 

Не слушайте фалшивите послания на хора, които бяха срещу ваксините в парламента, а се оказаха ваксинирани, същите са против еврото, а държат спестяванията си в евро. Гласувайте за европейско бъдеще, за избора на нашите деца, те знаят най-добре как искат да изглежда техния живот, призова Антоанета Цонева. 

От многобройните си срещи с избиратели в пазарджишко и в Софийска област тя знае коя е основната тревога на хората – да бъдат защитени доходите им и да бъде омекотен шокът от инфлацията. Демократична България предлага най-сетне да се въведе определение за енергийна бедност, за да може подкрепата да бъде добре прицелена тъкмо към хората в нужда. Трябва да извършим и реформа на пенсионната система, за да може нашите майки и баби, които са ни отгледали и които са изградили тази страна, да получават достойни пенсии”, каза Антоанета Цонева.

Заедно с втората в листата на обединението Александра Стеркова, тя посети над 60 населени места в рамките на четвъртата за година и половина предизборна кампания, където двете проведоха десетки срещи с гражданите и местния бизнес.   

По думите й, хората много добре разбират какво означава „един закон за всички“ – централна теза на „Демократична България“. И обеща нейната коалиция да е гарант за  чиста от корупция България. Ако има привилегировани и недосегаеми, няма как да говорим за благосъстояние и за спиране на корупцията, каза Цонева.

Пред БНТ тя разказа и за поредния опит да бъде саботиран машинния вот в област Пазарджик, когато представители на местната власт от ГЕРБ се опитали да попречат на демонстрацията на гласуването с машина.

В ефира на БНТ тя съобщи и за други изборни нарушения. Пак представители на ГЕРБ в местната власт ги виждаме на билбордове, като кмета на Септември, снимал се с кандидат-депутати. Подали сме жалба, но билбордовете още не са свалени, каза Цонева. 

По думите й, продължават изборните проблеми навсякъде в страната. Тя и нейни колеги огласиха множество манипулации на предишните избори с подвижните урни, за които се записват хора с фалшиви или нямащи отношение към вота ТЕЛК-ове. Изборният закон предвижда хората да имат сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат, за да гласуват от вкъщи. В петък в Батак кандидатите и юристите на ДБ постигнаха съдебен пробив срещу неспиращите опити на ДПС да контролира вота, като заобикаля машинния вот и неправомерно разширява вота с подвижни урни.

 

Парламентарни избори 2022 - платена публикация

Купуването и продаването на гласове са престъпления