БЧК-Костинброд и Община Костинброд търсят доброволци за предстояща доставка на храни

789 преглеждания

Вижте как може да се запишете

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица, Българският Червен кръст започва поетапното предоставяне на близо 6 500 тона храни на обща стойност 15 700 000 лв.

Български Червен кръст-Костинброд и Община Костинброд търсят доброволци за предстоящата доставка на храни на 29 октомври 2020 г. Търсят се доброволци за четири от пунктовете, които да разпределят храните в индивидуални пакети и да ги раздават на нуждаещите се заедно с отговорника от БЧК, това става ясно от публикация на фейсбук страницата на Български Червен кръст и БМЧК-Костинброд:

„Уважаеми членове на БЧК-Костинброд и БМЧК-Костинброд,

Уважаеми граждани на община Костинброд,

Включете се в изпълнението на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

Задачите за доброволците ще включват:

Разтоварване на два камиона с хранителни продукти на 29 октомври 2020г. на ул. „Славянска“ 21 /бившата баня/ от 10:00 часа.

Сортиране на хранителните продукти в склада като общото тегло на един хранителен пакет за едно лице е 22,710 кг и съдържа следните 16 вида хранителни продукти: пшенично брашно - 3 кг; ориз - 1 кг; спагети - 1,5 кг; лютеница - 0,500 кг; зелен фасул консерва - 2,400 кг; домати-консерва - 1,600 кг; грах зелен - 1,600 кг; гювеч консерва - 1,600 кг; конфитюр - 0,500 кг; говеждо месо - консерва - 0,300 кг; говежди кюфтета - консерва - 0,600 кг; пиле фрикасе консерва - 0,600 кг; консерва риба - 0,510 кг; захар - 3 кг; леща - 1 кг; олио - 3 литра.

Доброволци на възраст от 14 години до 16 години задължително трябва да бъдат придружени от родител /настойник/ учител докато изпълняват доброволческата си мисия в логистичния склад или с декларация, подписана от родител/настойник.

За записване пишете на лично в страницата на Български Червен кръст и БМЧК-Костинброд или се обадете на телефон: 0888/819158

Оказали съдействие до момента са Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция и служители от Общинска администрация-Костинброд.

Очакваме в инициативата да се включат и граждани от община Костинброд!

Нека покажем какво правим като активни и заинтересовани жители на България, Европа и Света.

Социалната работа е професионална работа за смели и силни хора! Нека бъдем активни! Нека помогнем на нуждаещите се заедно!“

Източник: Български Червен кръст и БМЧК-Костинброд

БЧК започва раздаването на продукти по ОП за храни

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук