БЧК и БМЧК-Костинброд с инициатива по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

917 преглеждания

Български червен кръст Костинброд и Български младежки червен кръст Костинброд обявяват инициатива по повод 21 ноември 2021 г., когато се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Желаещите да се включат в инициативата могат да го направят като нарисуват рисунка или напишат послание по една от темите:

- Правилата за движение;

- Пътна безопасност;

- Правилно пресичане;

 - Децата на улицата.

Творбите могат да бъдат изпратени като съобщение на страницата на #Българскичервенкръстибмчккостинброд във Facebook, в срок до 21 ноември, като всяка рисунка или послание ще бъдат публикувани.

Инициативата е с цел популяризиране на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия и няма конкурсен характер.

„Всеки един от нас е участник в движението по пътищата било то като пешеходец, пътник или водач. Но за съжаление не всеки ден всички се завръщат у дома живи и здрави. Нека да направим така, че да няма почернени семейства, нека отправим нашия призив към всички, да бъдем отговорни, да спазваме правилата за движение, да бъдем толерантни, да пазим здравето и живота и всичко това да бъде наша основна мисия!

Не бъди безразличен! Нека бъдем отговорни и да превърнем в наша лична мисия спазването на правилата за движение на пътя!“, призовават организаторите.

Източник и снимка: БЧК и БМЧК-Костинброд - Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук