БЧК набира студенти по медицина като доброволци за овладяване на ситуацията с COVID-19

934 преглеждания

Всички желаещи трябва да попълнят електронен формуляр

Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването, е започнал кампания за набиране на доброволци сред студентите по медицина за участие в дейностите по овладяване на ситуацията с COVID-19. Това съобщиха от БЧК.

Кампанията цели да проучи желанието на обучаващите се студенти в последните курсове на медицинските специалности към Висшите училища в Република България да вземат участие като доброволци в борбата с COVID-19, както и тяхното набиране. Тези съвместни дейности, както и активирането на допълнителен ресурс от студенти-доброволци ще доведе до по-висока степен на готовност за реакция в случай на усложняване на настоящата епидемиологична обстановка. 

Всички желаещи трябва да попълнят приложения електронен формуляр:  

https://forms.gle/6KLENCkJW53wVtkRA

Цялата информация ще бъде обработена от БЧК и предоставена на Министерство на здравеопазването, което ще извърши организацията по разпределението на доброволците за участие в определени дейности, съобразно техните знания, умения и  съобразно спецификата и потребностите на конкретната ситуация.

Кампанията е подкрепена от Националното представителство на студентските съвети в Република България  и Асоциацията на студентите медици в България.

Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук