Бабинден в Община Костинброд

2480 преглеждания

По традиция на 21 януари /Бабинден/ Община  Костинброд  организира тържество, на което присъстват и най-малките и жители – децата родени през изминалата 2015 година. По този начин общинска администрация Костинброд засвидетелства своето уважение и признателност към лекарите, които се грижат за младите майки и децата.

На тържеството присъстваха г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд, г-н Любен Кънчев – зам. кмет на община Костинброд, както и специалните гости на събитието – д-р Магдалена Първанова, д-р Георги Янев и акушерката г-жа Марусия Димитрова.

В приветствието си към гостите г-н Младенов подчерта, че децата са бъдещето на града и страната, че наш дълг и грижа е да  работим  за тяхното щастие и успех.Той благодари и на лекарите, които първи поемат в ръцете си новия живот, благодари им за  професионализма и всеотдайността. Той обясни  значението и символиката на подаръците, които получиха всички бебета родени през 2015 година.

След това, както повелява традицията, майката на първото бебе за годината „изми“ ръцете на д-р Първанова. Тя на свой ред  благодари на община Костинброд за това, че на този ден винаги  се прави такова тържество, като знак на признателност към лекарите, родителите и децата.

В края на тържеството всяко едно дете получи от кмета на общината г-н Трайко Младенов подарък сребърно плочка, а първото бебе родено за 2016 година получи златна такава.