Без сериозни инциденти е преминала новогодишната нощ, отчете министър Младен Маринов

916 преглеждания

Той благодари на служителите на реда, които се грижиха за сигурността на празника

Благодарение на професионалната работа на МВР, новогодишната нощ в страната е преминала спокойно и без неприятни инциденти. Това отчете министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който отправи специално поздравление към служителите, дежурили по време на празника.

В своето обръщение Маринов призовава и шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание. Вижте целия текст на приветстието:

Сърдечно честитя Новата 2019 година на всички български граждани! Нека тя да е мирна и спокойна!

Обръщам се специално към  полицаите, пожарникарите и служителите на МВР, които през последното денонощие не бяха заедно със своите семейства и близки,  а се грижиха за сигурността на всички нас.

Благодарение на вашия професионализъм през изминалото денонощие не бяха допуснати сериозни инциденти и нарушения на обществения ред и Новогодишната нощ премина в спокойна за всички обстановка. Вие дежурихте през цялата нощ в готовност да окажете съдействие при необходимост. Изпълнявахте стриктно предприетите мерки за гарантиране на реда през празника и по време на новогодишните тържества на публични места. Екипи на столичната пожарна реагираха своевременно на сигнал за възникнал ограничен огън в резервна постройка към заведение в центъра на града и при инцидента няма пострадали. В Бургас, минути след настъпване на новата година, автопатрул задържа 47-годишен криминално проявен мъж. Полицаите го забелязали сред събралите се да празнуват хора, докато изважда оръжие. Благодарение на бързата им реакция не бе допуснат нежелан инцидент.

Благодаря за енергията, с която работите, колеги! Желая ви здраве,  висок дух и воля за достойна служба на хората и в защита на закона. Честита Нова година!

Днес продължава работата на дежурните екипи в цялата страна. Към момента трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален.  Постепенно се засилва трафикът по пътните артерии. Полицаите са  разположени по най-натоварените трасета, за да подпомагат движението при необходимост. Използвам случая да призова водачите да шофират толерантно, със съобразена скорост и повишено внимание.

Източник: МВР
EspressoNews