Безден отбеляза традиционния си събор

1119 преглеждания

Празничната програма бе организирана от НЧ „Иван Вазов-1957“ и НЧ „Илинден-2012“

На 2 август, Безден отбеляза традиционния си събор. Празничната програма бе организирана от НЧ „Иван Вазов-1957“ и НЧ „Илинден-2012“.

За първи път двете читалища в селото честваха празника заедно и обединиха хората в селото на площада с български песни и танци. Участие в програмата взеха ТС „Безденска китка“, с. Безден, ТС „Феникс“, гр. Костинброд и ТС „Омайниче“, с. Опицвет.

На празника на село Безден присъства заместник-кметът на община Костинброд - Александър Ненов. Той поздрави всички жители на село Безден с празника и адмирира общите действия на читалищата. Ненов заяви, че членовете и самодейците на читалищата в Безден са за пример със своето обединение и създаването на обща празнична програма заедно.

„В тежките, трудни и разделни времена, в които се намира страната само обединени може да постигнем силни български села, силни общини и силна държава!“, каза още Ненов. 

Жителите на село Безден бяха поздравени и кметският наместник - Цветан Борисов. Гости на празника бяха общинските съветници Кристина Александрова и Анелия Велева.

Село Безден е живо и развиващо се село. За последните две години община Костинброд изгради ново многофункционално игрище в селото, ремонтира сградата на кметството, изгради нова детска площадка и изцяло рехабилитира пътя от с. Богьовци водещ към с. Безден.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук