Благотворителен базар „Вино и любов“ в Костинброд

710 преглеждания

В базарът се включиха всички социални центрове на територията на общината

Традиционен благотворителен базар „Вино и любов“ се проведе в Костинброд на 14 февруари. В събитието със свои произведения се включиха ползвателите на социални услуги в града от Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа „Промяна”, Центърът за социална рехабилитация и интеграция „Надежда”, „Център за информиране, консултиране, обучение и подкрепа на пълнолетни лица в неравностойно положение“ и Български младежки Червен кръст-Костинброд.

От 12:00 ч. пред Общината те разположиха щандове, на които грееха валентинки, сладки, сувенири и късмети за всички граждани и гости на общината. Базарът бе уважен от инж. Габриела Трайкова и инж. Теодора Гогова - зам.-кметове на община Костинброд, Борислав Борисов - кмет на село Петърч, Симеон Спасов - кмет на село Голяновци, Гергана Величкова - кмет на село Опицвет, Емилия Костова - кмет на село Богьовци, д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд и Анастасия Попова - общински съветник.

В деня на виното и любовта, община Костинброд бе организирала и представяне на книга „Докато ни има” - сатира в рими на автора Асен Димитров, в НЧ „Иван Вазов-1947”. В книгата са засегнати теми от ежедневието, написани в хумористична сатирна форма. Авторът Асен Димитров, който е кореняк костинбродчанин и жител на Първи район, изрецитира три от най-забавните си поеми.

Специален гост на представянето на книгата бе Надя Асенова - учител по Български език и литература в СУ „Д-р Петър Берон” и дългогодишен приятел на Асен и неговата малка дъщеря Анси Димитрова, която е илюстрирала цялата книга.

Дошли да чуят творбите и да си закупят книгата бяха Александър Ненов - заместник - кмет на община Костинброд, Даниела Борисова - директор на Първо ОУ “Васил Левски”, Андрей Младенов - председател на пенсионерски клуб „Люляк” и жители на община Костинброд.

„Казват, че със нрав сме - калпав,
Със глава космополитна,
Доста твърда като талпа.
Но в страната ни тъй китна
Си живуркаме без врява
В онзи - нашенския климат.
Май така ще продължава!
Просто.... докато ни има...” от Асен Димитров в Докато ни има”.

Книгата можете да закупите от издателство Изток-Запад или лично от Асен Димитров, а половината от продажбите ще бъдат дарявани на фондации за борба с рака.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук