Благотворителен концерт и базар „С вяра в доброто за Ива и Дени“

1977 преглеждания

Средствата ще увеличат шансовете на двамата за пълноценен живот

Коледен благотворителен концерт и базар по надслов „С вяра в доброто за Ива и Дени“ ще се проведе на 12 декември, в НЧ „Христо Ботев-1934“ гр. Божурище. Благотворителният базар е с начален час 17:00 ч., а концертът ще започне в 18:00 ч.

Всеки, който желае да подкрепи Ивелина и Дени може да го направи по следният начин:

- Дари за базара кулинарни изкушения, ръчно изработени коледни сувенири, бижута, декупажи, нови книги и картини, детски книжки и играчки, козметични комплекти и др. Адресът на който можете да изпращате предметите е: офис на Еконт в гр. Божурище, Ивона Тумбалова - 0885 103 533, Борислава Васкова-0898 461 259;

- Да си закупи билет и да присъства на концерта;

- изпрати дарителски СМС с текст DMS DENI на 17 777.

Молбата на организаторите е предметите да са нови и подходящи за подарък, а дарителите да поемат разходите по доставката.

Ивелина е млада, 30 годишна жена, която по лошо стечение на обстоятелствата преди 11 години претърпява ПТП, което я приковава към инвалидна количка. През 2017 г. благодрение на дарители, Ивелина проведе своята операция в Кипър. Операцията премина успешно и гръбначният и стълб е изправен на 90 %. В момента Ивелина провежда своята рехабилитация, за която все още са нужни средства. На месец необходимата сума е 4 000 лв., която включва процедурите и престоя за нея и нейната майка, която я придружава.

Дени е роден на 15.07.2008 г. в 6-тия месец, с тегло 1200 гр. Поради дългия престой в кувьоз, той е диагностициран с ДПЦ (Детска Церебрална Парлиза). Към днешна дата, детето провежда рехабилитации в Китай. Благодарение на това лечение Дени забрави за инвалидната количка и вече може да ходи сам и да изкачва стълби. Борбата и лечението продължават, тъй като Дени все още не може да говори. Всеки един курс продължава 5 месеца и струва 30 000 лв. 

Повече информация за иницативата може да намерите на фейсбук страницата на събитието.

EspressoNews

Снимки: „С вяра в доброто за Ива и Дени“, Фейсбук