Божурище подкрепи малкия Крис

1096 преглеждания

Над 5 хил. лева бяха събрани по време на благотворителния концерт и базар „Надежда за Крис“

Над 5 хил. лева бяха събрани за лечението на 12 годишния Кристиян Костадинов, по време на благотворителния концерт и базар „Надежда за Крис“.

Събитието се проведе на 7 ноември, в НЧ „Христо Ботев 1934“ град Божурище. За разнообразната програма на благотворителния концерт допринесоха Надя Валентинова, детска вокална група „Палави ноти“, трио Elegance, Васил Мавриков, дует „Мания“, Expose Team, Марио Михайлов, Искрен Пецов, вокална формация „Разноцветни“ и децата от VI б клас към СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище.

Във фоайето на НЧ „Христо Ботев 1934“ бе направен и специален базар, иницииран от организаторите на концерта - Борислава Васкова, Ивона Тумбалова, Веселина Мирчева и Христина Христова, които заедно с други ентусиасти изработиха и дариха за продан красиви предмети, украшения, аксесоари, рисунки, сладкиши и др.

Екипът на EspressoNews изказва своите адмирации за добрите сърца  на организаторите, прекрасната организация и реализация, както и на всички участници, подкрепили събитието.

Каузата бе подкрепена и от членовете на ансамбъл „Хоро“, които на празника по повод рождения ден на ансамбъла събраха 300 лв. за Крис.

Кристиян е 12 годишно момче, родено от първа патологично протекла бременност. Диагностициран е с тежка форма на умствено изоставане без да са изяснени причините, довели до поставяне на тази диагноза. Криси прохожда едва на две години след усилена рехабилитация. Редовно посещаваше специализирана ДГ, както и системни занимания със специалисти. Към днешна дата е ученик в помощно училище.

Той не може да говори, не разпознава предмети и части от тялото, не изпълнява дори прости инструкции.

Интерес към други деца и заобикалящата го среда няма. Може да ходи самостоятелно, но походката му е нестабилна. Има силно изразена хиперактивност и не може да оцени рисковите ситуации в ежедневието.

След повече от 10 години изследвания и консултации със специалисти в различни области, причина за това му състояние няма.

Голяма надежда за подобряване на начина му на живот ни дават специалисти от клиника в Истанбул чрез автоложно лечение със стволови клетки или така наречената BMAC therapy.

Препоръчани си на този етап две процедури, всяка от които струва по 18 000 EUR. В зависимост от по-нататъшното му състояние, след година или две може да е необходимо извършване на още две терапии.

Всеки, който желае да подкрепи Кристиян може да направи превод по неговата дарителска сметка със следните данни:

Кристиян Владиславов Костадинов

BG37FINV91501317336284 (BGN) - Първа Инвестиционна Банка

или ползва следната платформа:

https://bg.helpkarma.com/campaign/nadejda-za-krisi-680

EspressoNews