Бус с 40 мигранти катастрофира в град Костинброд

627 преглеждания

След зрелищо преследване

Бус с 40 мигранти катастрофира в град Костинброд. Улица в квартал от града е отцепена. Няма жертви, но има няколко ударени автомобила. След гонка с органите на реда, бус с 40 мигранти катастрофира в спрели коли на улица „Калиакра“ в град Костинброд.

Три коли са ударени след като шофьора на преследвания бус скача от управляваното от него превозно средство в движение и го оставя да се движи по оживената улица. Шофьорът побягва, но бързо е заловен, а в буса, който се удря в няколко коли са намерени 40 мигранти – млади мъже – по думите им от Сирия.

Зрелищното преследване по улиците на града става в следобедните часове на днешния почивен ден. Кметът на община Костинброд с представители на общинския инспекторат бяха на мястото на инцидента. Кметът Младенов прекъсна отпуската си и се върна в общината, за да се запознае в подробности със ситуацията.

На място той разговаря с медиите и с гражданите от квартала, които бяха излезли на улица „Калиакра“. Органите на реда са задържали всички мигранти, както и опиталият се да избяга шофьор.

Кметът изтъкна, че при необходимост – ако лицата бяха избягали от инцидента, може да се включи Общински инспекторат Костинброд, както и специализирания общински дрон, който не веднъж е използван при съвместни акции между Общината и органите на реда.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук