В Годеч стартира кампания за събиране на стари и неработещи електроуреди

1499 преглеждания

В Годеч стартира кампания за събиране на стари и неработещи електроуреди

Община Годеч организира кампания за регламентирано предаване на стари и неработещи електроуреди, съобщават от администрацията.

Ако имате стари или неработещи печки, перални, телевизори, хладилници, компютри, монитори, климатици, ел. инструменти, прахосмукачки, мобилни телефони и всякакви други електроуреди, можете да направите заявкя за безплатно посещение на мобилна група до вашият адрес, която ще извози техниката за рециклиране.

Заявките ще се събират до 28 март 2018 г. на телефон 0729/98051 или на място в Общинската администрация в стая 122 – Емилия Николова. Трябва да посочите име, телефон за връзка, вида и броя на електроуредите, с които искате да се разделите.

Мобилните екипи ще извозят старата техника от адресите на 31 март (събота).

Включилите се в кампанията граждани ще получат ваучери за отстъпка от 2 до 10 лева, които ще могат да използват при покупката на нови електроуреди. Размерът на отстъпката зависи от вида на предадения уред.

„Да запазим природата чиста! Не изхвърляйте безотговорно старите и неработещи електроуреди, а спечелете от тях. Системата за разделно събиране на стари електроуреди намалява потенциалните опасности за човека и природата.“, апелират от oбщина Годеч.

EspressoNews