В Драговищица откриха сградата, в която се помещава Здравният дом и пенсионерски клуб „Извор“

686 преглеждания

Събитието бе съпътствано от тържествен водосвет

На 30 ноември, когато Православната църква отбелязва християнския празник Андреевден, в костинбродското село Драговищица, официално беше открита реновираната сграда, в която се помещава пенсионерски клуб „Извор“ и Здравен дом-Драговищица, където са кабинетите на медицинските лица, обслужващи жителите на селото.

Помещенията за пенсионерския клуб са изцяло ремонтирани от община Костинброд. Клубът е оборудван, благодарение на община Костинброд и дарители от селото, с кухненски уреди, кухненски мебели, климатици за отопление, телевизор и мебели за трапезария. Изграден е и санитарен възел.

По традиция, събитието бе съпътствано от тържествен водосвет, отслужен от Отец Николай от храм „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Костинброд.

На освещаването на сградата присъстваха: Трайко Младенов  – кмет на община Костинброд, неговият заместник – Александър Ненов, кметът на село Драговищица – Албена Виденова, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет, Иван Иванов – общински съветник, Валя Иванова – секретар на Общинска администрация, д-р Оксилова – практикуващ лекар в Здравен дом-Драговищица, Румяна Аврамова – директор на ДГ „Детелина“, Диана Михайлова – секретар на НЧ „Георги С. Раковски 1928“, кметове на населени места, директори на дирекции, служители на общинска администрация и жители на село Драговищица. От страна на пенсионерския клуб присъстваха неговият председател – Красимир Найденов, заместник-председателят – Виолета Латинова, секретар-касиер – Костадинка Гергинова и проверителната комисия, в лицето на: Юлия Рангелова, Лиляна Кръстанова и Красимира Анкова.

Кметът на община Костинброд, Трайко Младенов, поздрави всички присъстващи и подчерта, че пенсионерите от общината вече имат прекрасни условия за развитие на разнообразната си дейност, изпълнена с всеотдайност и забележителна активност в обществения и културен живот на общината. Кметът добави, че през тази година Общинската администрация се е погрижила за всички жители на селото – от най-малкия до най-възрастния.

Кметът на село Драговищица, Албена Виденова, призова всички пенсионери от цялото село да ползват със здраве новия пенсионерски клуб, а заместник-кметът Ненов заяви, че още едно обещание към драговищенци е изпълнено.

Празничното събитие беше белязано и от приятна почерпка, приготвена от самите членове на пенсионерския клуб. Преди почерпката с вкусната погача, кметът на община Костинброд, кметът на село Драговищица, зам-кметът, председателят на Пенсионерски клуб „Извор“ и строителя прерязаха трикольорна лента и официално откриха новия пенсионерски клуб. За финал гостите разгледаха и реновирания здравен дом, където д-р Оксилова заяви, че в този кабинет преглежда над 800 пациента от село Драговищица.

Община Костинброд изпълни обещанието към възрастните си съграждани и обособи помещения за тях. В момента Общината изработва проекти и търси финансиране за корекция, укрепване, почистване и възстановяване на деретата, преминаващи през село Драговищица, с цел превенция от бедствия.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук