В Драгоман честваха Бабинден

1183 преглеждания

Празникът се отбелязва за осма поредна година

За осма поредна година в община Драгоман, със специално събитие, бе отбелязан Деня на родилната помощ. Тържеството, организирано от екипа на местната администраия, със съдействие на „Соник старт“, една от фирмите, които предоставя социални услуги за жителите на общината се проведе на 21 януари и е свързано с отбелязването на традиционния българския празник Бабин ден по Юлианския календар.

Празничното събитие, посветено на хората, които полагат неимоверни грижи, за да може майките да родят успешно своите деца имаше, бе изключително разнообразно, с много елементи на забавление, томболи, награди, домашно направени вкусотии, както и кът за забавни снимки, с които участниците да направят свой хубав спомен от празника.

В своето приветствие по повода, Андрей Иванов, кмет на община Драгоман подчерта важността на жените, които са се посветили на благородната кауза да подпомагат родилките и да посрещат новия живот и подчерта ангажимента на неговия екип към дейности насочени към хората - решаването на техните проблеми, създаване на среда за единение и споделени ценности.  

„Днес, този празник е поредното доказателство, че когато сме заедно, единни, сме силни. Това винаги го казвам – когато сме заедно, можем да си помагаме, когато всеки е по своята орбита, е много по-трудно. Общината са взаимоотношенията между хората – колкото по-точни и по-искрени са те, толкова по-добре се развива тя. Нито пътят може да направи общината, нито водопроводът, нито голям инвеститор. Общината я правят хората и в нашата политика хората са на първо място – във всяко едно отношение..“, сподели емоционално кметът и потвърди ангажимента на администрацията да продължи да работи и за това - жителите ѝ и да имат повече празнични поводи, поводи за срещи, обмяна на идеи, утвърждаване на традиции, ценности, каузи и идеята за хармоничен съвместен живот.

EspressoNews