В Костинбод стартира кампания "Не е късно да спрем остеопорозата!"

1260 преглеждания

Насочена към повишаване на информираността за превенцията, диагностиката и лечението на заболяването

Община Костинброд, в партньорство с Асоциация „Жени без остеопороза“ организира информационна и скринингова кампания „Не е късно да спрем остеопорозата!“. Кампанията е насочена към членовете на пенсионерските клубове, инвалидите и жителите над 65 г., на територията на общината.

Събитието ще се проведе на 31 януари 2018 г. (сряда), в клуб на пенсионера „Люляк“ от 11:00 - 13:00 ч. Посетителите ще могат да научат кои са основните рискове за развитие на остеопороза при жените и мъжете и какви мерки да следват, за да запазят костите си здрави. Заинтересованите ще могат да попълнят тестове за определяне на личните рискови фактори, индекса на телесна маса, съдържанието на калций в диетата и др.

По време на събитието ще се проведат и измервания на костна плътност и телесен състав. Скрининговите измервания са на цена 10.00 лв., с предварително записване на място или на тел. 0884 71 44 39.

Целта на кампанията е повишаване нивото на информираност за рисковете и последиците от заболяването, ранното определяне на риска от остеопороза и насочване за диагностика и лечение към центровете и специализираните кабинети, работа с пациентските групи по остеопороза.

Допълнителна информация може да бъде получена от Асоциация „Жени без остеопороза" на тел. 02 855 04 12.

EspressoNews