В Костинброд откриха изложба на Денислав Тодоров

1151 преглеждания

Картините ще останат в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ до края на празника на града

През втория ден от празниците, посветени на 45 години град Костинброд, бе открита изложба на художника Денислав Тодоров. Експозицията включва 30 картини и е разположена в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“. Изложбата бе официално открита от Русанка Колева - организатор мероприятия в НЧ „Иван Вазов-1947“. На събитието присъстваха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, неговият заместник Александър Ненов, жители и гости на общината.

„Най-много изложби съм правил тук, в този салон на читалище „Иван Вазов“. Благодаря на Трайко Младенов за предоставената възможност, моята изложба да бъде включена в програмата за честването на 45-та годишнина на град Костинброд. Моето желание е по-скоро да има изложбена зала в Костинброд, в която да има постоянна експозиция на картини не само от мен, а и от други художници.“, се казва в обръщението на Денислав, което бе прочетено от неговата майка.

Градоначалникът на Костинброд поздрави художника и заяви, че изложбена зала ще има в близко бъдеще. Старата сграда на банята е включена в бъдещите проекти на общината. За нея има строително разрешение и финансиране. Трайко Младенов подари на Денислав стъклен плакет „45 години град Костинброд“ и значка „45 години град Костинброд“.

Картините ще останат в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ до края на празника на града.

Денислав Тодоров е роден на 23 декември 1974 година. Костинбродският художник е участвал в множество изложби в град София, негови картини са включени в каталози в Япония, Гърция и Германия, както и в някои от международните биеналета и триеналета по графика. Над 300 картини са притежание в колекцията на няколко компании и частни лица в България, Гърция, Северна Ирландия, Испания, Германия, Латвия, Холандия, Швеция, Финландия, Италия, Япония, Русия и САЩ.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд