В Костинброд почетоха Апостола

1192 преглеждания

Патронния си празник отбеляза Второ ОУ „Васил Левски”

146 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски отбелязаха в Костинброд. На 19 февруари почитането на паметта на Апостола започна с ритуал пред паметника на Дякона, в двора на манастира „Св. Архангел Михаил“. На събитието присъстваха кметът на Костинброд Трайко Младенов, неговият заместник - инж. Габриела Георгиева, общинските съветници Иван Иванов, Димитър Найденов, Игнат Гюров, Зоя Йорданова, Даниела Станкова и Живко Георгиев. Събитието уважиха и директори на социални центрове, училища, детски градини. Както всяка година, пенсионерите от клуб  „Кавака” и ”Люляк” също не пропуснаха да поднесат цветя за Васил Левски.

В рамките на честването отец Крум отслужи литургия, а кметът на община Костинброд  произнесе  слово. Венци и цветя бяха поднесени от всички представители на местната власт, от Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва, граждани.

В памет на Васил Левски възпитаниците на ДГ „Виолина“, ДГ „Радост“, Първо ОУ „Васил Левски“, Първи район и от Второ ОУ „Васил Левски”, кв. Шияковци рецитираха стихове посветени на великия българин.

На 19 февруари патронния си празник отбеляза костинбродското Второ ОУ „Васил Левски”. Събитието започна с песента „Кой уши байрака?” и пресъздаване на сцена от главата „Радини вълнения”, Под Игото.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов и директорът на Второ ОУ „Васил Левски” Красимира Манова поздравиха учители, ученици и родители по повод празника. Г-жа Манова благодари на учителите за тяхната всеотдайност в отношенията си с децата и сподели радостта си от постигнатите успехи на учениците от началото на учебната година.

Г-н Младенов обяви победителитв и връчи наградите за първо и второ място от конкурса за рисунка „Левски в Шияковския манастир”.

На първо място: Богомил Петров - Първо ОУ „Васил Левски”, гр. Костинброд

Второ място: Никол Василева - Второ ОУ „Васил Левски”, гр. Костинброд

Трето място: Калоян Христов - ОУ „Елисавета Багряна”, гр. Сливен

Наградата за трето място ще бъде изпратена по пощата. Поощрителни награди ще получат всички ученици от всички участвали в надпреварата.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд