В Костинброд почетоха Апостола

850 преглеждания

Патронния си празник отбелязаха Първо ОУ „Васил Левски” и Второ ОУ „Васил Левски”

147 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски отбелязаха в Костинброд. На 19 февруари, почитането на паметта на Апостола започна с ритуал пред паметника на Дякона, в двора на манастира „Св. Архангел Михаил“.

Събитието уважиха Александър Ненов и Габриела Трайкова - заместник-кметове на община Костинброд, общинските съветници Димитър Найденов, Анастасия Попова и Даниела Ангелова. Sпециален гост бе Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието София-регион. Събитието уважиха и експерти от РУО София-регион, директори на центрове, училища и детски градини. Както всяка година, пенсионерите от клуб  „Кавака” и „Люляк” също не пропуснаха да поднесат цветя за Васил Левски.

В рамките на честването отец Крум отслужи заупокойна панихида, а заместник-кметът на община Костинброд Александър Ненов произнесе слово. Венци и цветя бяха поднесени от всички представители на местната власт, а в памет на Васил Левски, възпитаниците на Второ ОУ „Васил Левски”, от кв. Шияковци и  ДГ „Виолина“рецитираха стихове посветени на великия българин.

На 19 февруари патронния си празник отбелязаха костинбродските Първо ОУ „Васил Левски” и Второ ОУ „Васил Левски”.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук