В Костинброд почетоха жертвите на аварията в бившия химически завод

753 преглеждания

Община Костинброд почете загиналите при производствената авария в бившия химически завод в града. Заупокойна молитва пред монумента, издигнат в памет на осемнайсетте загинали при експлозията, бе отслужена на 18 юни, от отец Дамян.

Да почетат паметта на жертвите дойдоха заместник-кметовете на община Костинброд Александър Ненов и инж. Теодора Гогова, общинските съветници: Камелия Велкова и Иван Иванов, кметове на населени места: Искра Димитрова - кмет на с. Градец, Гергана Величкова - кмет на село Опицвет, Емилия Костова - кмет на село Богьовци, Добри Тодоров - кмет на с. Дръмша, Симеон Спасов - кмет на село Голяновци и Борислав Борисов - кмет на село Петърч, служители от общинска администрация-Костинброд  и граждани.

„В днешния ден свеждаме глави, за да окажем почит на загиналите и да се помолим на Господ подобни аварии повече да не се случват в града и общината ни.“, каза заместник-кметът Ненов.

Пред паметника на жертвите бяха поднесени цветя и венци.

18 юни 1968 г., в Държавния химически завод „Георги Димитров” в Костинброд при производствена авария загиват 18 души. Тяхната кончина се почита ежегодно от местните със заупокойна молитва и поднасяне на венци и цветя пред монумента, изграден в тяхна памет.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук