В Костинброд провеждането на матурата по БЕЛ започна спокойно

518 преглеждания

Всички зрелостници са се явили, без изключение

В град Костинброд, провеждането на първата задължителна матура по български език и литература започна спокойно.

Тя се провежда в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“. Всички зрелостници са се явили, без изключение.

„Скъпи ученици, за вас и вашите семейства предстои много важен момент – полагането на държавни зрелостни изпити. Това са едни от онези дни в живота, когато поставяте най-твърдите основи на своето бъдеще.

Доброто образование винаги е било предпоставка за по-добри перспективи и възможности за реализация както в страната, така и в чужбина. Затова зрелостните изпити са толкова важен етап във вашето образование – те са символ на вашето съзряване, но и на отговорността, която всеки един от вас трябва да поеме за бъдещето си.

В днешния ден, на първия от тези важни изпити, пожелаваме много късмет и успех. Сигурни сме, че всички зрелостници от община Костинброд ще се представят достойно, защото са обучавани от прекрасни преподаватели – професионалисти.

Успех!“, споделиха от Община Костинброд.

В страната, над 40 хиляди ученици, днес се явяват на изпит. Малко след 06:00 ч. беше изтеглен изпитен вариант номер 13. Тази година интерпретативното съчинение и есето ще са по две различни произведения. За разлика от предишни години, произведенията, включени в изпита, са 27, а не 97. Максималният брой точки на матурата ще е 100. Изпитът се смята за издържан при минимум 30 точки, които носят оценка „Среден 3“.

Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук