В Костинброд се проведе демонстрационно пробно гласуване с машина

590 преглеждания

То бе организирано от Районна избирателна комисия 26 Район Софийски

На 3 юли, на общинския кооперативен пазар в град Костинброд се проведе демонстрационно пробно гласуване с машина, организирано от Районна избирателна комисия 26-Район Софийски.

Желаещите гражданин гласуваха пробно със специализираното устройство за машинно гласуване, с инсталирана демо версия за гласуване за изборите за народни представители на 11 юли 2021 година.

Представители на Районна избирателна комисия - Двадесет и шести изборен район - Софийски, Валя Иванова - секретар на общинска администрация и представители на общинска администрация, гр. Костинброд  оказваха съдействие на желаещите граждани.

На пазара бяха и представители от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, която е най-голямата световна междуправителствена организация в областта на сигурността, която включва всички страни от Европа, САЩ и Канада и ОНД. Мандатът ѝ включва контрол над въоръжаването и утвърждаване на човешките права, свободата на пресата и честните избори.

Представителите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа разговаряха с кмета на община Костинброд - Трайко Младенов, за провеждането на спокойни и честни избори. ОSCE през изминалата седмица бяха на посещение в общинска администрация - Костинброд като на място се запознаха с изборната подготовка и организация на общината за предсрочните парламентарни избори на 11 юли 2021г.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук