В Костинброд се проведе пресконференция на проект „Грижа в дома в община Костинброд“

469 преглеждания

Целта на проекта е осигуряване на подкрепа в домашна среда на 90 лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа

На 15 февруари се проведе пресконференция на проект № BG05SFPR002-2.001-0002 „Грижа в дома в община Костинброд“, по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския съюз.

Пресконференцията започна от 10.30 ч., в малкия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“, гр. Костинброд. Целта на проекта е осигуряване на подкрепа в домашна среда на 90 лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа. С изпълнението на проекта ще се даде възможност да бъдат разширени възможностите за предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда, вкл. и в контекста на пандемични ситуации на 90 потребители на територията на община Костинброд.

Събитието бе водено от Александър Ненов – заместник-кмет на община Костинброд, а презентация за изпълнението на проекта представи Ивона Свиленова – ръководител на проект „Грижа в дома в община Костинброд“.

Присъстваха Галя Стоичкова –  директор дирекция „Социално подпомагане“, гр. Костинброд, Светослава Иванова – директор ДЦРДУ-Костинброд, Жана Кръстанова – директор ЦСРИ „Надежда“, гр. Костинброд, Валери Миронов – директор ЦОП „Промяна“, гр. Костинброд, служители на Община Костинброд и служители на Грижа в дома.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук