В Костинброд ще се проведена разяснителна кампания за АЧС

714 преглеждания

Лектор на срещата ще бъде д-р Мадлен Василева

Разяснителна кампания сред гражданите и местната власт във връзка със заболяването Африканска чума по свинете ще се проведе в Костинброд на 29 август, от 10:00 ч. в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“.

Лектор на срещата ще бъде д-р Мадлен Василева - началник отдел „Здраве на животните и Репродукция“ в Център за оценка на риска по хранителната верига. Ще бъдат разисквани две теми - Обща информация за заболяването „Африканска чума по свинете“ и изисквания за биосигурност в животновъдните обекти за отглеждане на свине

На срещата ще бъде представена информация за заболяването- източници и предаване на вируса,   предприети   мерки  за  ограничаване   и   ликвидиране   на  заболяването  при домашните свине при първично огнище, при първично възникнал случай на болестта при дивите свине, при открит труп на дива свиня и извън инфектираните зони при дивите свине.

Целта   на  срещата  е  ясно   и   разбираемо  да  бъдат  представени  изискванията  за биосигурност в животновъдните обекти за отглеждане на свине. Участниците   ще   имат  възможност  да  задават   конкретни   въпроси   и  да  получат необходимите разяснения по начин, по който да могат да вземат решение за последващи действия, свързани с техните стопанства.

EspressoNews