В Международния ден на жената Общински съвет-Своге ще проведе мартенското си заседание

828 преглеждания

В Международния ден на жената Общински съвет-Своге ще проведе мартенското си заседание

На 8 март Общински съвет-Своге ще проведе редовното си заседание за месеца. То ще се състои в конферентната зала на ПГ „Велизар Пеев“ и е с начален час 13:00.

Дневният ред, обявен в поканата до общинските съветници, включва 30 точки. Те ще започнат работа с разглеждане на финансови въпроси, сред които: внасяне на предложение в Министерския съвет за отпускане на персонална пенсия; компенсирани промени на капиталови разходи по отделни източници на финансиране за строителство и основен ремонт, за придобиване на материални и нематериални активи, придобиване на земя и за проучвателни и проекти работи през 2018 г.; разместване на бюджетни кредити, без да се променя общия размер на бюджета към края на месец февруари; кандидатстване на Община Своге пред фонд „Социална закрила“ с проектно предложение „Подобряване, обновяване и модернизация на материалната база за представяне на социалната услуга Домашен социален патронаж – град Своге“ и осигуряване на съфинансиране по проекта.

Следват девет точки от Дневния ред, в които местният парламент ще гласува предложения за допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост за 2018-та в различни нейни раздели.

Ще бъде гласувано и изменение на действащи ПУП-ове в селата Гара Бов и Лакатник, както и продажбата с публични търгове на имоти частна общинска собственост в селата Заноге и Реброво, и в град Своге. Общинарите ще решат и дали да бъде придобит възмездно имот в село Еленов дол, както и дали да бъде учредено възмездно право на строеж върху общински имот в Своге.

На следващо място Общинският съвет ще вземе решение относно предоставянето на земи от Общинския поземлен фонд на основание чл. 45 от ППЗСПЗЗ.

Заседанието ще продължи с решения за безвъзмездното предоставяне за управление на имоти – общинска собственост за нуждите на „Български пощи“ ЕАД и за продажбата на общинско жилище в град Своге.

Съветниците ще приемат и Отчет за изпълнението на: Годишната програма за опазване на околната среда; Програмата за управление на отпадъците за 2017 г.; Регионалната програма за управление на дейностите по отпадъците на регион Костинброд 2017-2020 г.

Местният парламент ще обсъди и предложение за приемане на Програма за овладяване на популацията на безстопанствени кучета на територията на общината за периода 2018-2020 г.

Ще бъде представен и Отчет за изпълнение на решенията на Общинския съвет за второто полугодие на 2017-та, както и Отчет за дейността на Общинския съвет и неговите комисии за същия период.              

Точка 30 от Дневния ред на заседанието е отредена за питания.

EspressoNews