В НЧ „Нов живот-1919“, с. Петърч, се проведе концерт под наслов „Огънят, който не угасва“

3179 преглеждания

Участниците показаха на сцената невероятен сценарий, красиви танци и празнична обстановка, а танцов състав “Релакс” се похвали с чисто новите си носии, закупени от община Костинброд

На 26.04.2024г. в салона на народно читалище “Нов живот-1919”, с. Петърч, се проведе концерт под наслов “Огънят, който не угасва”, по случай 105-ата годишнина на читалището.

Участниците показаха на сцената невероятен сценарий, красиви танци и празнична обстановка, а танцов състав “Релакс” се похвали с чисто новите си носии, закупени от община Костинброд.

С изпълнения се включиха ТС “Релакс”, учениците от ОУ “Отец Паисий”, децата от детска градина “Виолина”, мъжка и женска певчески школи с ръководител Екатерина Михайлова, както и основоположниците на танцовия състав в с. Петърч, начело с г-н Димитър Найденов.

Жителите и гостите на село Петърч бяха свидетели на резултатите от труда на децата, учителите и ръководителите, както и на самодейците към ТС “Релакс” при НЧ “Нов Живот-1919”.

На концерта присъстваха г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч, д-р Атанас Тенев - Председател на ОбС-Костинброд, инж. Теодора Гогова и инж. Габриела Трайкова- зам.-кметове на община Костинброд, г-н Младен Маринов, г-н Марин Маринов и Анна Александрова- народни представители и общински съветници от Общински съвет – Костинброд. Специален гост на събитието беше Илия Луков, който запя българска песен и отправи поздрав към всички присъстващи.

Г-н Борислав Борисов- кмет на село Петърч, поздрави всички участници в концерта. Подчерта, че кметство Петърч ще продължава да подкрепя всяка инициатива на НЧ “Нов живот-1919”.

Г-н Борисов пожела здраве и светли великденски празници на всички, апелира винаги да пазим и отстояваме българското в себе си.

Ръководството на читалището, в лицето на секретаря Силвия Миланова благодари на община Костинброд за подкрепата към читалището.

Г-жа Миланова заяви, че благодарение на осигуряването на средства за културен календар и постоянната подкрепа за всички инициативи, читалището в село Петърч се развива.

Спектакълът изпълни цялата залата в читалището с усмивки, радост и празнично настроение. За финал г-н Борислав Борисов раздаде детски великденски книжки на всички участвали деца.

Община Костинброд пожелава на всички здраве и любов, радост и благополучие през предстоящите светли празници:

“Не се гаси туй, що не гасне! Да пребъдем! Да пребъдат традициите и културата ни!"

Източник и сн.: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук