В Своге отваря врати детско-юношеска театрална школа „Играй“

561 преглеждания

Записването на желаещите вече започна

В Своге отваря врати детско-юношеска театрална школа „Играй“. Тя е продължение на доказалия се през годините театър „Асорти“ и ще работи в четири възрастови групи: 5-7 годишни; 7-10 годишни; 10-14 годишни; 14-18 годишни. Занятията ще се провеждат в НЧ „Градище-1907“, а продължителност на курса е до 30 май 2020 г. Заниманията са блок два часа, веднъж седмично.

Записването на желаещите вече започна, а допълнителна информация може да получите на тел.: 0879 33 99 71.

Децата ще работят по стойностни литературни произведения, текстове за театър, сценарии за филми, изработване на декори и костюми. Заниманията ще се провеждат индивидуално и в групи по няколко човека, а в края на първия творчески сезон, ще бъде представен цялостен спектакъл.

В рамките на курса, участниците ще общуват с много нови приятели, каквато възможност предоставят различни театрални форуми и фестивали в страната. Програмите на курсовете по актьорско майсторство ще бъдат съобразени с възрастта и нивото на децата и младежите и целят изграждане професионални качества и умения, които полезни в ежедневието сред които: развиване и усъвършенстване гласово-говорната култура с упражнения по сценична реч;   развиване и усъвършенстване на културата на движение с упражнения по сценично движение; упражнения за развиване и усъвършенстване на паметта (зрителна, слухова, емоционална) чрез различни игри, упражнения и задачи за развиване на чувството за отговорност, партньорство и работа в екип, умения поведение пред публика и микрофон, самочувствие и др.

Преподавателите в театралната школа „Играй“ са специалисти със съответното образование и доказан професионален опит.

Курсове ще бъдат провеждани и по индивидуален план, с желаещи кандидат студенти.

EspressoNews

Снимка: pixabay.com