В Своге се запознаха с програми за финансиране на проектни идеи

860 преглеждания

ОИЦ-София представи процедури по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове

Екипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ-София) проведе информационна среща в община Своге, на която представи отворени и предстоящи за кандидатстване процедури по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Най-голям интерес присъстващите проявиха към отворена процедура за кандидатстване към МИГ „Костинброд - Своге” по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програма за развитие на селските райони.

Основната цел на процадурата е свързана с повишаване конкурентоспособността на територията на МИГ „Костинброд - Своге” чрез насърчаване на инвестициите в неземеделски дейности. Допустими кандидати са лица, които към датата на подаване на заявлението за подпомагане са: земеделски стопани, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон, Закона за кооперациите или Закона за вероизповеданията; микропредприятия, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон, Закона за кооперациите или Закона за вероизповеданията и физически лица, регистрирани по Закона за занаятите.

Финансовата помощ е в размер на: 75% от общите допустими разходи за кандидати микро предприятия и физически лица, както и кандидати земеделски стопани със стандартен производствен обем на стопанството над 5 001 евро и 85% от общите допустими разходи за кандидати земеделски стопани, със стандартен производствен обем на стопанството от 5 001 до 8 000 евро.

Финансира се изграждане или подобрение на недвижимо имущество, закупуване на земя и сгради, необходими за изпълнение на проекта, на дълготрайни материални и нематериални активи, консултантски услуги и др.

Процедурата е отворена за кандидатстване до 04.09.2020 г.

ОИЦ-София (Договор №BG05SFOP001-4.004-0027-C01), изпълняван от Столична община) е част от мрежата от 27 информационни центъра, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Източник и снимки: Областен Информационен Център София

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук