В Своге стартира кампания „Бъди човек - подари Великден“

782 преглеждания

Целта е да се направят хранителни пакети с най-важните продукти за една великденска трапеза на хора в нужда

По случай един от най-светлите християнски празници - Възкресение Христово, за пореден път в Своге ще се осъществи инициативата „Бъди човек“.

Целта е да се направят хранителни пакети с най-важните продукти за една великденска трапеза на хора в нужда.

Кампанията стартира в големите хипермаркети: „Фреш маркет“ - Своге (бул. „Искър“ 15) и в „СВА КОМЕ“ - Своге (ул. „Цар Симеон” 19) и ще се проведе в периода от 22 до 24 април 2021 г.

Всеки, който желае да „Подари Великден“ може да го направи като закупи хранителни продукти (варива, консерви, козунаци, брашно, захар, олио и др.) за хора в нужда и ги остави на обособените места, след касите в магазините.

Доброволците на „Бъди човек“ - Своге ще раздават събраните хранителни продукти в седмицата преди Великден, при спазване на всички противоепидемични мерки. Пакетите ще бъдат дезинфекцирани и обработени с UV-лампа, за да се елиминира опасността от разпространяване на вируса.

„Целта е да се обхванат хората, които в този момент имат най-голяма нужда от подкрепа. Ако пък познавате хора в неравностойно положение, можете просто да напазарувате и да им занесете продуктите или да ги оставите пред вратата им. Нека заедно не оставяме нуждаещи се без празнична трапеза! Бъди човек - подари Великден!“, споделят от „Бъди човек“ - Своге.

Източник и снимки: „Бъди човек“ - Своге - Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук