В ЦОП „Промяна“ се проведе лекция „Побратимяването между община Костинброд и община Салеми“

771 преглеждания

Двете общини официално се побратимиха на 7 март 2019 г.

В навечерието на Световния ден на идеята за побратимяване, в центъра за обществена подкрепа „Промяна“ - Костинброд се проведе лекция на тема „Побратимяването между община Костинброд, Република България и община Салеми, регион Сицилия, Република Италия“.

Лекцията бе организирана от директора на центъра Анастасия Попова, а гост на срещата бе Емилия Михайлова, която съпровождаше цялата процедура по побратимяването между двете общини и е един от участниците в проект „Forum - Young people discuss the future of Europe“ /Форум - Младите обсъждат бъдещето на Европа/, където на гости на нашата община беше делегация от двадесет и трима жители на Салеми, Република Италия.

На децата от ЦОП „Промяна“ беше представена презентация, която подробно даде информация къде се намира град Салеми, с какво е известен и неговата история. Децата получиха материали, с които изработиха свое пано за побратимените общини.

Припомняме, че община Костинброд официално се побратими община Салеми на 7 март 2019 г. Тогава на сесия на Общински съвет-Костинброд, водена от председателия д-р Атанас Тенев и Лоренцо Кашио - председател на общински съвет - Салеми, кметът на община Костинброд Трайко Младенов и кметът на община Салеми Доменико Венути подписаха пакт за сътрудничество и договор по проект „Младите хора обсъждат бъдещето на Европа“.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук