Весели игри, смях и много изненади за децата на Костинброд на 1 юни

999 преглеждания

Малки и големи празнуваха своя празник с разнообразна програма и добро настроение

Редица празнични мероприятия зарадваха децата на Костинброд за 1 юни - Международния ден на детето.

За всички деца от общината, МКБППМН-Костинброд, Дневен център за работа с деца на улицата и Общинска администрация-Костинброд организираха детска забава „Ваканция, Здравей!”, която се проведе в НЧ „Иван Вазов-1947“ и включваше весели игри, оцветяване на гипсови фигурки, конкурс за рисунка на тема „Моят първи юни“, талантиада с песни и рецитиране на стихотворения и спектакъл „Витаминозно шоу“ с актрисата Илияна Балийска.

На празника на децата в град Костинброд присъстваха Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, Анна Радовска - общински съветник,  директори на социални центрове, деца и родители.

На 1 юни, празнуваха и децата от Дневен център за работа с деца на улицата и Център за обществена подкрепа „Промяна“.

В Дена на детето, Второ ОУ „Васил Левски“ откри традиционната си изложба „Светът през детските очи“, в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“.

Гости на събитието бяха Трайко Младенов -  кмет на община Костинброд,  Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, директори на детски градини, училища и дневни центрове в града, както и ученици от начален етап на Второ ОУ „Васил Левски“, на СУ „Д-р Петър Берон“, на ОУ „Иван Вазов“, гр. Берковица и на ОУ „Отец Паисий“, с. Стефан Караджа, Силистренско.

Рисунките и сувенирите са изработени от  учениците от Второ ОУ, под ръководството на Екатерина Михайлова.

Денят на детето бе специален и за всички малки жители на с. Опицвет. Те празнуваха своя празник в салона на НЧ „Разум-1922“, а за доброто им настроението се погрижи аниматор, финансиран от допълващата субсидия от програмата за развития на читалищата в община Костинброд, а лакомствата, напитките и подаръците бяха осигурени благодарение на подкрепата Регионално ДЕПО „КОСТИНБРОД  ЕКО“ АД.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук