Вижте актуалните противоепидемични мерки в община Годеч

734 преглеждания

Не се разрешава провеждане на масови спортни мероприятия на открити и на закрити места

Община Годеч публикува на официалния си уебсайт Заповед №161 - относно въвеждане на временни противоепидемични мерки, считано от 19 май 2020 г. до 14 юни 2020 г. Вижте я: 

ЗАПОВЕД  № 161
гр. Годеч, 19.05.2020 г.

      На основание чл. 44, ал. 1, т. 1, т. 4 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Решение № 325 на Министерския съвет от 14.05.2020 г. за обявяване на извънредна епидемична обстановка, Заповед №РД-01-270 от 19.05.2020 г. на Министъра на здравеопазването и във връзка с чл. 63, ал. 9 от Закона за здравето


НАРЕЖДАМ:    

I. На територията на община Годеч стриктно спазване на въведените временни противоепидемични мерки със Заповед № РД-01-270 от 19.05.2020 г. на министъра на здравеопазването, считано от 19 май 2020 г. до 14 юни 2020 г.
1. Не се разрешават посещенията в:
а) увеселителни и игрални зали, дискотеки и барове;
б) закрити търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти,
заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито.
2. Преустановяват се присъствените учебни  занятия  и  всички  извънкласни  мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и др.) в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” и в НЧ “Никола Йонков Вапцаров – 1899 г.“. СУ „Проф. д-р Асен Златаров” организира обучение на ученици, оценяване и подкрепа за личностно развитие. Изключение от забраната се допуска по отношение на:
а) провеждането на обучения от:
аа) учебните центрове за обучение на водачи за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство;
аб) учебните центрове, които извършват обучение на водачи на моторни превозни средства за извършване на превоз на опасни товари и/или курсове за обучение на консултанти по безопасността;
ав) учебните центрове, които провеждат курсове за обучение на водачи за придобиване на начална квалификация и за усъвършенстване на познанията им (периодично обучение);
аг) лицата, които извършват първоначално и периодично обучение на технически специалисти в пунктовете за проверка на техническата изправност на пътни превозни средства;
ад) провеждането на обучения, финансирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове, при условията на сключените договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ;
ае) провеждането на обучения, финансирани с публични средства, по линия на Националния план за действие по заетостта за 2020 г.;
аж) присъствието на деца и на ученици в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г., както и за практически обучения и изпити по практика и за подготовката на учебна 2020/2021 г., когато е невъзможно тези дейности да се реализират от разстояние в електронна среда и/или е неотложно реалното присъствие. В тези случаи г-жа Илина Николова – директор на СУ „Проф. д-р Асен Златаров” да създаде организация за стриктно спазване на мерките по т. 12.
3. Преустановяват се всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.
4.  ДГ „Юрий Гагарин”- гр. Годеч остава затворена до 21 май 2020 г. включително.
5. Не се разрешава провеждане на масови спортни мероприятия на открити и на закрити места (в спортни центрове, клубове и други). Изключение от забраната се допуска за колективно спортуване за аматьори с до 12 (дванадесет) участника без състезателен характер, без публика и само на открити места и за фитнес центрове и зали, при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв.м. площ.
6. Забранява се провеждането на масови научни мероприятия (конференции, симпозиуми и други).
7. Забранява се провеждането на масови културно-развлекателни мероприятия на закрито (театри, концерти, сценични прояви и други), с изключение на посещенията на музеи, галерии, библиотеки и кина. Мероприятията, които не са забранени, се провеждат при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет.
8. Забранява се провеждането и на всякакви организирани събирания на групи над 10 (десет) лица, с изключение на допуснатите мероприятия по т. 5.
9. Забраняват се посещения на външни лица/свиждания в: „Дома за стари хора“ и „Центъра за рехабилитация“ в гр. Годеч, ул. Теменуга № 1; терапевтична общност „Феникс“ в село Бракьовци, община Годеч.
10. Определя се часови диапазон от 8,30 до 10,30 часа всеки ден, в който само лицата на видима възраст над 60 (шестдесет) години могат да посещават хранителните магазини и аптеките.
11. Забраняват се посещенията на спортни и детски площадки и съоръжения на закрити обществени места.
12. Дейностите, които не са преустановени или забранени в заповедта, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-262 от 14.05.2020 г. на Министъра на здравеопазването.
    II. Тази заповед отменя моя Заповед № 160/18.05.2020 г.
   III. Настоящата заповед да бъде сведена до знанието на жителите на община Годеч чрез публикуване на интернет страницата на Община Годеч и поставянето и на информационното табло пред сградата на Община Годеч.
    Контрол по изпълнението на настоящата заповед възлагам на Началника на РУ на МВР - гр. Годеч и на г-жа Надя Сотирова - заместник-кмет на Община Годеч.

РАДОСЛАВ  АСЕНОВ /П/
КМЕТ НА ОБЩИНА ГОДЕЧ

Източник: Община Годеч, снимка: freepik

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук