Вижте журито на 14 Международен Фолклорен Фестивал "Шопски наниз"-2024, гр. Костинброд

1224 преглеждания

Вижте журито на 14 Международен Фолклорен Фестивал "Шопски наниз"-2024, гр. Костинброд

Представяме Ви журито на 14 Международен Фолклорен Фестивал "Шопски наниз"-2024, гр. Костинброд.
Асен Павлов:
Основател и Директор на Ансамбъл “Чинари”, преподавател в НМА “Панчо Владигеров” - специалност Фолклорна Хореография, Художествен ръководител на специалност “Български танци” в НУТИ, Артистичен Директор на Ансамбъл “Гоце Делчев” гр.София !
Юлия Цанкова:
Фолклорист, журналист, дългогодишен автор и водещ на предавания по БНР, най - популярното и обичано от тях "По нашенски".
Дългогодишен музикален редактор и водещ на фолклорни предавания по Българското национално радио. Работи за радио “Христо Ботев” и е автор на предаванията “По жицата”, “SOS-фолклор” и “Вие сте луда, госпожо” с Георг Краев. Почти осем години делят място пред микрофона, когато през 1998 г. се завръща в програма “Хоризонт” и поема предаването “По нашенски”. Всяка неделя по обяд слушателите заживяват с гласа на Юлия Цанкова и хубавата народна музика, която излъчва. Името ѝ свързваме и с други предавания от ефира на Националното радио, като “Свирчице моя, дрянова”, “Мила мамо, напиши ми”, “Фолклор-Класика. Що е то?” и “От Вас за Вас”.
Цанкова е член на българската академия на науките и изкуствата, а за пропагандиране и опазване на фолклора и развитие на българската журналистика е отличена от Министерство на културата с "Мадарски конник".
Бинка Добрева:
Българска народна певица от Тракийската фолклорна област и солистка на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове“, педагог, доцент доктор. Известна с песните „Гергана“, „Ах, мерак“, „Прочул се Страхил“, „С любе шега не бива“, както и песента „Даньова мама“.
Албена Вескова:
Изпълнител с бляскава международна солистична кариера.
Солист на “Мистерията на българските гласове”, Ансамбъл “Тракия”, Национален Фолклорен Ансамбъл “Българе”.
Участвала е в над 600 концерта по целия Свят.
Кирил Апостолов:
След завършване на Хореографското училище е хореограф на Ансамбъла на Строителни войски, а след завършване на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив е хореограф в Ансамбъл „Тракия“. От 1981 година до ден днешен е хореограф в Ансамбъл „Пирин“ – Благоевград.
Кирил Апостолов е хореограф, режисьор и педагог.

Източник и сн.: Община Костинброд