Временна организация на движението в Костинброд за фестивалните дни на „Шопски наниз“

656 преглеждания

Преустановява движението на МПС по улица „Охрид“ в участъка между улиците „Никола Й. Вапцаров“ и „Христо Ботев“

Във връзка с провеждането на фолклорния фестивал „Шопски наниз“, в дните 11, 12 и 13 юни, в Костинброд се въвежда временна организация на движението на МПС. Това става ясно от заповед на кмета - Трайко Младенов, публикувана на сайта на местната администрация:

За времето от 12:00 ч. до 20:00 ч. на 11.06., се преустановява движението на МПС по улица „Охрид“ в участъка между улица „Никола Й. Вапцаров“ до улица „Христо Ботев“.

За времето от 08:00 ч. до 21:00 ч. на 12.06. и 13.06., се преустановява движението на МПС по улица „Охрид“ в участъка между улица „Никола Й. Вапцаров“ до улица „Христо Ботев“.

За посочения период от време, пътният участък се обособява като пешеходна зона. Единствените МПС, които се допускат да преминават през определената пешеходна зона са автомобили със специален режим на движение, автомобили на ОбА-Костинброд и автомобили на живущите на съответните улици.

Забранява се и паркирането по улица „Охрид“ в участъка между улица „Никола Й. Вапцаров“ до улица „Христо Ботев" и всички подстъпи водещи до гореспоменатите участъци.

За участниците в празничната програма на „Шопски наниз“ се обособява зона за паркиране, на паркингите намиращи се зад сградата на Народно Читалище „Иван Вазов-1947“. Гостите на фестивала, могат да паркират автомобилите си на паркинга на улиците „Христо Ботев“ „Димчо Дебелянов“.

Определен е и обходен маршрут за движение движение на МПС-та в централната градска част на Костинброд - от улица „Охрид“ по улиците: „Никола Й. Вапцаров“, „Димчо Дебелянов“ и „Христо Ботев“, като се забранява паркирането на МПС-тата на уличните платна и тротоарните площи по обходния маршрут.

Пълният текст на Заповедта може да намерите ТУК.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук