Всички лица, получили субсидии от ДФЗ, трябва да подадат годишни данъчни декларации

1206 преглеждания

Това напомнят от ТД на НАП-София

Национална агенция по приходите напомня на всички лица, на които са изплатени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ), че са длъжни да декларират този доход, както и доходи от дейността им като земеделски стопани, като подадат годишни данъчни декларации (ГДД) по Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ) и по Закон за корпоративното подоходно облагане лица (ЗКПО), в законоустановените за това срокове.

Земеделските стопани, които са допуснали неточности в данъчните си документи, имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври 2018 г.

При подаването на ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ, както и на коригираща такава, за лицата възниква и необходимостта от подаване на осигурителни декларации - годишна декларация образец № 6, ежемесечни декларации образец № 1 или № 5 и декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице.

При необходимост всички офиси на ТД на НАП София ще оказват съдействие при попълване на декларации, както консултация може да се получи и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700. За повече информация тук.

Източник: Община Драгоман