Всички училищни автобуси в община Костинброд са в напълно изправно състояние

1041 преглеждания

Това заявиха служителите на ИА Автомобилна администрация след направена проверка

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ започна проверки на всички автобуси, извършващи превоз на деца и ученици преди началото на учебната година. Това е част от мерките за подобряване на безопасността и сигурността на децата и учениците.

Първата проверка беше в град Костинброд на най-новия училищен автобус, предоставен от Министерството на образованието и науката. Община Костинброд разполага с четири училищни автобуси, два от които чисто нови. От тази година училищните автобуси ще бъдат стопанисвани и управлявани от общинското дружество “Общински призови- Костинброд” ЕООД.

За да отразят проверката в град Костинброд бяха трите най-големи медии в България: БНТ, БТВ и НОВА телевизия. Проверката премина под наблюдението на Антон Ставрев – директор на дирекция „Автомобилна администрация“.

Най-новият автобус за специализиран превоз беше позициониран на ул. „Христо Смирненски“ между двете най-големи училища на територията на общината: СУ „Д-р Петър Берон” и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“.

Всички училищни автобуси в община Костинброд са в напълно изправно състояние и готови за превоз на деца. Това заявиха служителите на ИА Автомобилна администрация. „Общински превози-Костинброд” ЕООД от тази година поема изцяло специализирания транспорт в община Костинброд. Община Костинброд гарантира за изправен и спокоен превоз на всички деца от общината.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук