Въвежда се „Синя зона“ в град Своге

537 преглеждания

Режимът на платено паркиране влиза в сила считано от 12 април 2021 г. и е с цел подобряване организацията на движение в централната градска част и опазване чистотата на въздуха и града

С Решение на Общински съвет Своге, считано от 12 април 2021 г. се въвежда режим на платено паркиране на леки и лекотоварни автомобили с максимално допустима маса до 3.5 тона и микробуси с до 12 пътникоместа в централна градска част на град Своге, посредством обособяване на „Синя зона“.

С цел опазване чистотата на въздуха, чистотата на града, намаляване на вредните емисии, както и очакванията на гражданите за подобряване организацията на движение в централната градска част и стремеж към най-добрите европейски стандарти за градски облик, Община Своге въвежда „Синя зона“.

Обхватът по улици, седмичната валидност и максималната продължителност на платеното почасово паркиране на общо основание, в който се въвежда режим на платено почасово паркиране, обхваща час от улиците по I-ви и II-ри етап от проекта в централната градска част на гр. Своге и е както следва:

- улица „Цар Симеон“ 36 паркоместа

- Гаров площад – ЖП гара - гр. Своге – 42 паркоместа

- улица „Александър Стамболийски“ – 16 паркоместа

Осигурени са 5 /пет/ паркоместа за безплатно паркиране за хора с увреждания

Съгласно изискванията на Наредба за организация и контрол на паркирането, живущите по постоянен адрес граничещи с парко зоната, могат да паркират при преференциални условия.

Седмичната валидност на „Синя зона“ е както следва:

От 8.00ч. до 18.00 ч. през работни дни.

В ден четвъртък /пазарния ден/ – паркинг Гаров площад ЖП гара гр. Своге – без „Синя зона“.

Максималната продължителност на паркиране в „Синя зона“ на ППС по общия ред без преференции е до 3 /три/ часа.

Цената е 1/един/ лев на час. Плащането е чрез SMS на номер, който ще бъде изписан на обозначителни табели или чрез закупен талон на място.

Източник, снимка: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук