Възобновена традиция - „Планинско Своге“ 2021

810 преглеждания

Победител в генералното класиране стана Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX)

След 10 годишно прекъсване, на 7 и 8 август се проведе кръг от рали шампионата на Българска федерация по автомобилизъм по трасето Церово - Заселе. Инициативата за възобновената традиция е на кмета на община Своге Емил Иванов, а организатори на ралито бяха Българска федерация по автомобилизъм, Автомотор тийм и Община Своге.

Приветствие към състезателите и гостите на проявата, от името на кмета на общината, поднесе  Илия Богданов - заместник-кмет на Община Своге. В краткото си слово той подчерта ангажираността на общината към развитието на всички спортове и пожела безаварийно и безинцидентно състезание.

В двудневната проява взеха участие 32 екипажа от различни градове на страната. И в двата дни състезанието протече при много добра организация и осигурена безопасност на трасето. Стартът и награждаването бе на градски площад Своге.

Победител в генералното класиране стана Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX). Пилотът на АСК „ЛВ - Авто Рейсинг Тийм“ бе безапелационен, записвайки три топ времена и в трите си излизания по трасето.

Втори завърши Искрен Веселинов от екипа на Дианел Рейсинг с Honda Civic, трети се нареди Васил Тодоров с Opel Astra.

Последният кръг от първенството е на 28-29 август на планинско Осогово над Кюстендил.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук