Възраждане на местния театър в Костинброд: Адвокат Георги Янев представи предпремиерно моноспектакълът „Жълта фланелка“

4987 преглеждания

На 5 юни в големия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“, гр. Костинброд се състоя вълнуващо събитие. Един изключителен актьор, адвокат и общественик предложи на костинбродчани едно незабравимо изживяване в света на изкуството и културата.

Адвокат Георги Янев направи своя дебют на сцена след много години и изигра предпремиерно моноспектакълът „Жълта фланелка“. По негово желание дрескодът на събитието бе „жълт цвят“, като всички гости се бяха постарали да спазят неговото желание.

Община Костинброд може да се похвали с невероятния местен театър „Цветан Станков“, които се възражда след дълги години и съвсем скоро ще представи още много постановки. Местният театър е известен със своите впечатляващи постановки и невероятни актьорски изяви. Не веднъж актьори от община Костинброд са печелили награди от фестивали на любителските театри.

Театралните постановки са истинска наслада за любителите на изкуството и представляват възможност да се потопят в различни светове, да насладят на изключителни творби и да се срещнат с удивителни артисти.

По време на постановката, адвокат Янев помоли своята дъщеря Алекс след представлението да пусне балон в небето в памет на всички актьори от община Костинброд. А за финал подари на публиката няколко жълти фланелки.

Адвокат Янев ще представи своя монолог и в град Нова Загора, където ще се проведе Национален фестивал на любителските театри. От 6 до 9 юни ще се проведе тринадесетото издание на фестивала, в Читалищен театър при Народно читалище „Диньо П. Сивков1870”.

Програмата през четирите фестивални дни включва деветнадесет представления на петнадесет театрални формации от Костинброд, Нова Загора, Кортен, Раднево, Гълъбово, Любимец, Харманли, Искрец, Самоводене, Каспичан, Исперих, Дебелец и Козаревец.

На предпремиерата на „Жълта фланелка“ присъстваха кметът на община Костинброд – Трайко Младенов, общински съветници Камелия Велкова, Мариян Младенов и Димитър Григоров, общински служители, видни общественици, приятели и близки на адв. Янев.

Община Костинброд подпомага постановка на театър „Цветан Станков“, която ще бъде играна в НЧ „Иван Вазов 1947“ през септември месец, по време на празниците на града.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук