Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет с награда от „Инвеститор на годината“ за „Успешен стартъп“

1181 преглеждания

Г-жа Яна Топалова - заместник-министър на икономиката, връчи заслужената награда на г-н Пламен Белчев - управител на сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”

Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания в село Опицвет получи отличие - кристален плакет в категория “Успешен стартъп“ през 2020 г. на наградите „Инвеститор на годината“, организирани от Българска агенция по инвестициите (БАИ).

Г-жа Яна Топалова - заместник-министър на икономиката, връчи заслужената награда на г-н Пламен Белчев - управител на сдружение “Деца с онкохематологични заболявания”.

Кандидатурата за номинация на Сдружение “Деца с онкохематологични заболявания” бе подадена от община Костинброд, поради добрата работа и успешно реализирания проект за Възстановителен център в село Опицвет, община Костинброд. 

Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания е първи и единствен, приемащ деца преминали през онкохематологични заболявания в България и от Балканите, както и един от малкото подобни центрове в света. Центърът вече функционира и приема своите деца за възстановяване след тежката болест в седемте си еднофамилни къщи, административна сграда със зали за занимания и столова, басейн и места за почивка.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук