Вътрешният министър проведе работна среща с ръководството на ОДМВР-София и на районните управления - Своге, Сливница, Костинброд, Годеч, Ботевград, Правец и Етрополе

2150 преглеждания

Министърът на вътрешните работи - Румяна Бъчварова и зам.-главният секретар на МВР - главен комисар Георги Арабаджиев, проведоха работни срещи с ръководството на ОДМВР-София и районните управления Ботевград, Правец, Етрополе и Своге.

Те посетиха и РУ- Сливница, където разговаряха с началниците на РУ- Годеч и Костинброд. На място ръководството на МВР се запозна със състоянието и оперативната обстановка на обслужваните територии, както и със създадената организация по места за провеждането на специализираната полицейска операция по противодействието на битовата престъпност.

 По време на срещата бе отчетено доброто сътрудничество с кметовете и кметските наместници на малките населени места, благодарение на което е постигната и бърза полицейска реакция. Бе отчетено и предприетото взаимодействие за въвеждането на системи за видеонаблюдение.

Министър Бъчварова сподели, че често работата на полицията по отношение на битовата престъпност не е толкова видима, защото превенцията не е новина, а част от ежедневието. По думите й, с осигурения допълнителен ресурс на гориво и хора се дава възможност да се повиши интензитетът на работа. Създава се нов модел, който ще даде своите резултати, ако се работи активно.

 

източник: Областна дирекция на МВР - София