Георги Димов: В най-кратки срокове ще започнем ремонта на главната улица и двора на училището

1757 преглеждания

Сега трябва да изчакаме решението да влезе в сила, след което предприемаме всички необходими действия, за да получим авансовото плащане

"Скъпи съграждани, с голяма радост Ви съобщавам, че получихме решения на Държавен Фонд "Земеделие", с които съгласуват, респективно одобряват проведените обществени поръчки по ЗОП за избор на изпълнител за реконструкцията и рехабилитацията на бул. Европа, както и избор на изпълнител за благоустрояване на дворното пространство на СУ "Летец Христо Топракчиев", съобщи Георги Димов, кмет на община Божурище,в социалната мрежа Фейсбук.

На 28.05.20г. се проведе редовна онлайн сесия на общински съвет - Божурище, на която общинските съветници единодушно подкрепиха докладните записки относно издаване на запис на заповед в полза на ДФ "Земеделие", което е изискване на фонда, за да бъдат отпуснати и обезпечени авансовите плащания по проектите.

"Сега трябва да изчакаме решението да влезе в сила, след което предприемаме всички необходими действия, за да получим авансовото плащане и в най-кратки срокове ремонтните дейности да стартират.", поясни Димов.

Ден по-рано, Димов сподели, че се надява, че в рамките на по-малко от месец, авансовите плащания ще бъдат получени и ремонтните дейности по двата проекта ще стартират: "Подобна процедура отнема дълъг период от време, обвързана е с административни и технически срокове, по пътя към осъществяването срещаме и редица спънки и трудности, но както не веднъж съм доказал, обещая ли нещо, заедно с моя екип го изпълняваме."

Източник и снимка: Официален Фейсбук профил на Георги Димов

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук