Голям интерес и много положителни емоции на Четвъртото риболовно състезание за купата на Костинброд

895 преглеждания

По традиция надпреварата се проведе на яз. Маслово

Десетки любители рибари събра Четвъртото риболовно състезание за купата на Костинброд на язовир „Маслово“. Надпреварата се организира от местната администрация и Общински съвет-Костинброд и е част от честванията по повод 45-годишнината на града. За целите на състезанието, две седмици по-рано водоемът беше зарибен с над 300 шарана, за да посрещне ентусиастите, готови да се преборят за призови места.

За отличилите се имаше статуетки и подаръци от рибарски магазин „Николай Николов“, а за всички участници бяха осигурени напитки от спонсора Кока Кола Хеленик БКБ. За честното протичане на надпреварата и тази година следиха съдии, а местата за хвърляне на въдици бяха определени чрез жребий.

Основната грижа за организацията беше на председателя на ОбС-Костинброд д-р.Атанас Тенев, общинския съветник Живко Георгиев и Борислав Станков. На любителското състезание присъстваха и Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, заместникът му Александър Ненов, Даниела Станкова- общински съветник, Мариана Коцева – управител на общинското дружество „Нива Комерс” и Александър Спасов– директор на „Водоеми и пазари“-гр.Костинброд.

Точно в 9:00 часа д-р Тенев даде старт на състезанието, а точно в 12:00 надпреварата бе прекратена. След като безпристрастните съдии претеглиха улова на всеки участник, надпреварата премина в кулминационната си фаза, а именно – награждаването на победителите.

В категория „Най-голямо количество риба“ победителите са:

Първо място: Александър Петков с награда статуетка и рибарски стол;

Второ място: Иван Тодоров с награда статуетка и макара;

Трето място: Владислав Петков с награда статуетка и куфар за принадлежности.

Награда имаше и за най-възрастен участник. Отличен беше 69-годишният Димитър Николов, който спечели кофа за риба.
Статуетката за най-малък участник отиде при Владислав Петков на 7 години, който получи директен телескоп.
Статуетката „Най-голяма риба“ отиде при Душко Найденов, който спечели кеп.

Специалните награди и подаръци бяха осигурени от Общински съвет-Костинброд и спонсорите на състезанието.

Награда от Кмета на община Костинброд за „Купата на Костинброд” отиде при Виктор Борисов. Журито определи тази награда за най-перспективния рибар на тазгодишната надпревара.

Наградата от Общински съвет-Костинброд и чанта за риболовни принадлежности отиде при Иван Тодоров. Той улови най-голям брой риби – 45.

За всички останали участници остана удоволствието от хубавия ден сред уникалната природа на язовир „Маслово”, гр.Костинброд.

EspressoNews