Голям интерес към изнесената приемна на ОИЦ-София в Своге

1159 преглеждания

Приемната бе посетена от 83 души

Екипът на Областeн информационен център София-град и София-област (ОИЦ-София) проведе изнесена приемна в община Своге, на която представи актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Приемната беше посетена от 83 души – работещи и безработни, земеделски производители, представители на местната администрация и бизнеса, ученици, пенсионери. Голяма част от хората се интересуваха от възможностите за финансиране на малък бизнес на територията на общината.

Представена беше подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от Програма за развитие на селските райони, която предстои да бъде отворена за кандидатстване в рамките на настоящата година и по които ще се предоставя възможност на земеделски стопани и фирми с помощта на европейско финансиране да направят инвестиции в неземеделски дейности, насочени към производство, услуги и занаяти. Допустими кандидати по мярка 6.4.1 ще бъдат земеделски стопани или микропредприятия, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон, Закона за кооперациите или Закона за вероизповеданията, както и физически лица, регистрирани по Закона за занаятите. Бенефициентите трябва да имат седалище/клон или съответно постоянен адрес за физическите лица на територията на селски район, какъвто е и община Своге. Експертите на областния център насърчаваха предприемачите да следят поканите на МИГ Костинброд-Своге, в чиято стратегия подмярка 6.4.1 също е заложена. На изнесената приемна имаше и много запитвания за възможностите за подпомагане на възрастни хора и деца с увреждания, на тях бяха представени възможностите да се включат като целеви групи по процедури в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Откритата приемна в община Своге е част от информационна кампания на ОИЦ-София, която се провежда във всички 22 общини от Софийска област и има за цел да популяризира актуални и предстоящи процедури по програмите, съфинансирани от ЕСИФ. На 18 юни екипът на ОИЦ-София ще посети община Годеч.

ОИЦ-София (Договор №BG05SFOP001-4.001-0020-C01, изпълняван от Столична община) е част от мрежата от 28 информационни центъра, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

източник: www.eufunds.bg