Гората.бг с кампания „Здравето е в нашите ръце“ в подкрепа на усилията в борбата срещу COVID-19

1222 преглеждания

Ще бъдат дарени дезифенктанти, ръкавици и други защитни средства, на нуждаещи се институции и лица

Стартира новата кампания на Гората.бг. „Здравето е в нашите ръце“. В рамките на инициативата ще бъдат дарени над 50 тона течен сапун и дезинфектанти, над 200 000 ръкавици и други защитни средства, на нуждаещи се институции и лица във всички 268 общини в България.

„Вярваме, че най-доброто решение за COVID-19 е превенцията. Най-доброто „лечение“ е хората да са здрави. Според СЗО и експертите заболяването се предава основно, чрез замърсени ръце. Сега здравето е в нашите ръце - нека ги пазим чисти и да помогнем на всички хора да имат чисти ръце. Така помагайки на другите, помагаме на цялото общество и на себе си!“, споделят от Гората.бг.

Как да помогнете:

1. Споделете, за да може кампанията да достигне до повече нуждаещи се и хора, които искат и могат да помогнат. Споделете и с конкретни нуждаещи се, ако познавате такива.

2. Ако имате възможност и желание може да  направите дарение тук: (http://gorata.bg/kak-da-pomogna), можете да се свържете с Гората.бг, ако искате да дарите продукти, идеи, време.

3. Организаторите имат нужда и от известни или атрактивни лица, посланици на кампанията, които с личен пример да вдъхновят повече хора да бъдат по-отговорни и да помогнат кампанията да направи повече добро.

КОЙ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ: Всички нуждаещи се институции, организации и лица, които имат нужда, недостиг и/или финансови затруднения в осигуряването на хигиенни материали. Например - домове за деца или възрасни хора, болнични и доболнични заведения, социални организации, нуждаещи се учебни заведения и др., общини и техните структури, нуждаещи се семейства, организации подпомагащи хора и др.

КАКВИ И КОЛКО СА МАТЕРИАЛИТЕ: Към момента са осигурени средства за 30 000 литра течен сапун, от които 7 тона вече са закупени, 220 000 ръкавици, които също са закупени, 1000 литра денатуриран етанол, 1500 маски. От Гората.бг вярват, че ще привлекат още дарители и ще осигурят общо, поне 50 хиляди литра течен сапун, 5000 маски, 3000 литра денатуриран алкохол, вероятно 300 000 ръкавици.

КАК ДА ЗАЯВИТЕ БЕЗПЛАТНИ ХИГИЕННИ МАТЕРИАЛИ: Попълнете формуляра за заявка и потвърждете съгласието с условията на кампанията. Заявки се приемат до 10.06.2020 г. или до изчерпване на количествата, като при възможност и допълнителни дарения, кампанията може да бъде продължавана многократно.

КОЛКО МОЖЕ ДА ЗАЯВИТЕ: Колкото наистина Ви е необходимо за период от около 1-2 месеца. Организаторите призовават да бъдете отговорни и да разберете, че няма как да обезпечат всички, затова разчитат на Вашата добросъвестност и преценка, за да има за повече нуждаещи се институции, организации и хора. 

КОГА И КАК ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ЗАЯВЕНИТЕ МАТЕРИАЛИ: Планирано е поетапно изпращане след 01.06.2020 г., повече информация в условията на кампанията.

ПРОИЗХОД И ВИД НА МАТЕРИАЛИТЕ: Течният сапун, денатурираният алкохол и найлоновите ръкавици са от български производители, разполагат с всички и необходими документи и разрешителни, съгласно българското законодателство. Маските за лице са шити в България и разполагат със сертификати само за плата, те НЕ са медицински продукт. Повече детайли в условията на кампанията.

ИЗТОЧНИЦИ НА ФИНАНСИРАНЕ: 220 000 ръкавици и 7000 литра течен сапун са осигурени от семейството - Линда Зидарова  и  Никола Рахнев (създател на Гората.бг), останалите материали са от множество дарители в Гората.бг - физически лица и фирми, които са се съгласили да предоставят средства за тази кампания или са дарили средства, които да се използват безусловно и по преценка на Фондацията. Всеки, който желае, може да дари тук: (http://gorata.bg/kak-da-pomogna).

Гората.бг е инициатива, която има за основна цел засаждането на нови гори и дървета за България. Засадените до момента дървета са над 903 хиляди, в ракмите на стотици събития и десетки кампании. Правени са кампании с участието на стотици хиляди деца, озеленявани са над 150 общини, дарени са 300 000 медоносни дървета в подкрепа на пчелите и пчеларите. Освен засаждане на дървета Гората.бг прави всяко друго добро, което може да бъде направено, например почиства, дарява на възрастни хора, работи за  образование на деца, дарява близо 100 хиляди литра вода на бедстващите хора в Перник, прави разнообразни добри дела, с които помага на хората и природата. Партнира си с много институции, стотици общини, горски стопанства. Всички кампании и действия на инициативата са чисти, напълно безкористни, аполитични и безплатни за участниците.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук