ДГ "Пролет" и нейният обновен филиал очароваха началника на РУО

1246 преглеждания

Забавачката работи по програма, съобразена с учебните програми на МОН

Началникът на Регионалното управление на образованието-София регион Росица Иванова посети детска градина  „Пролет“ в Първи район на гр. Костинброд и обновения неин филиал в село Голяновци. Иванова беше придружена от кмета на община Костинброд Трайко Младенов и председателя на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев и посрещната от директора на детското заведение Краса Крилашка.

В Голяновци гостите бяха посрещнати от кмета на селото Симеон Спасов и Александър Ненов - заместник-кмет на Костинброд. Те разгледаха сградата на филиала към ДГ “Пролет“, който вече разполага с нова стая за занимания, спално помещение и кухня. Подмяната на креватчетата и обновяването на спалнята са резултат от общите усилия на местния бизнес в Голяновци. Росица Иванова сподели очарованието си от двете сгради на ДГ “Пролет“, децата и възпитателите.

ДГ „Пролет“ работи по програма, съобразена с одобрените учебни програми на МОН и държавните образователни изисквания за предучилищно образование и подготовка. Предложената система отговаря на съвременните педагогически тенденции и образователните стратегии, изискващи формирането на личности, които бързо се приспособяват към нова среда.

Всяка възрастова група има седмична програма с определен брой занимания по различните образователни направления като Български език и литература, Математика, Околен свят, Изобразително изкуство, Музика, Конструиране и технологии, Физическа култура. Детското заведение работи с психолог, благодарение на когото биват развивани познавателните способности на децата чрез логически задачи и тестове. Работи се и върху развитие на психични процеси. В забавачката има и логопед, който предлага индивидуално обучение на деца, имащи нужда. Английски език, народни танци, художествена гимнастика и футбол са друга част от заниманията, които могат да посещават възпитаниците на ДГ „Пролет“.

В село Голяновци детската градина работи с 30 деца. Филиалът разполага с две нови детски площадки и напълно обновена сграда.

Официалните гости пожелаха успешна година на ДГ „Пролет“ и много радост на малчуганите, които я посещават.

EspressoNews