ДФ „Феникс“, гр. Костинброд премина обучение за реакция при наводнения и последващи кризи

781 преглеждания

Обучението се проведе в Главна дирекция ПБЗН-МВР София

Доброволно формирование „Феникс“ взе участие в тридневно обучение по проект осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд, с бенефициент ГДПБЗН-МВР.

Обучението се проведе в Главна дирекция ПБЗН-МВР София, съвместно с Доброволните формирования на общините: Етрополе, Радомир, Банско, Сливница, Челопеч, Хаджидимово. 

Доброволците участваха в аварийни ситуации и дейности на спасителните екипи при наводнения свързани с хидротехнически съоръжения, действия на екипите при спасителни операции при наводнения, издирване и спасяване на хора при наводнения в градска среда, издирване и спасяване на хора в бързо течащи води, действия на спасителните екипи след оттегляне на водата след наводнение. 

Практическата и теоретична част на обучението на ДФ „Феникс“ бе водено от инспектор Васил Василев от РДПБЗН-Перник и  Старши инспектор Спас Николов от РДПБЗН-Гоце Делчев.  След завършване на тридневното обучение на тема: „Теоретична и практическа подготовка на доброволци за реакция при наводнения и последващи  кризи“, всички доброволци получиха сертификат.

Източник и снимки: Доброволно формирование „Феникс - Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук