Ден на отворените врати в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд

704 преглеждания

Бяха разяснени особеностите на обучението в гимназията, предметите по ветеринарство, кетъринг и ресторантьорство, извънкласните програми и др.

Ден на отворени врати за кандидат-ученици през предстоящата учебна година 2021/2022. се проведе в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, Костинброд.  

В костинбродската професионалната гимназия бяха разяснени особеностите на обучението в гимназията, предметите по ветеринарство, кетъринг и ресторантьорство, извънкласните програми, изискванията на училището към учениците и графикът на приемната процедура.

Дошли да разгледат професионалната гимназия бяха възпитаници до 7 клас във Второ ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд и ОУ „Отец Паисий“, с. Петърч.

По покана на директора на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ Светослав Иванов, гост на Деня на отворените врати беше заместник-кметът на община Костинброд Александър Ненов.

Гостуващите ученици присъстваха на кратки открити уроци, запознаха се с резултатите на учениците от професионалната гимназия.

Учителят Иван Македонски, в присъствието на заместник-кмета Ненов,  проведе специален урок и дегустация на вина.

Виненият туризъм се развива бавно в България, но все пак в правилна посока. Сега вината са абсолютно в модерния тренд, световен, а българските вина стават все по-добри и прочути.

Учениците от паралелката „Кетъринг и ресторантьорство“ изучават от тази учебна година поднасянето на вина, техните сортове и отглеждане. Възпитаниците на гимназията освен, че излизат професионални ресторантьори, те изучават и науката за виното, неговото масово пазарно производство, известно още като лозарство и всичко свързано от грозде до бутилка.

Като гост на дегустацията и на открития урок бе поканена и Петя Ангелова - търговски директор на шато „Копса“ и носител на степен Advanced Level Wine & Spirit Education Trust.

Източник и снимки: Община Костинброд

Курбан и засаждане на плодни дръвчета в ПГВМСС “Св. Георги Победоносец”