Децата от ДГ „Пролет“ -гр. Костинброд събират капачки за благотворителност

838 преглеждания

Общината е пункта за събиране на пластмасови капачки

Децата от ДГ „Полет“ събират капачки за благотворителност. Община Костинброд всяка година участва в кампанията „Капачки за Бъдеще“. Тази година децата от детската градина в Първи район, заедно с тяхната директорка Краса Крилашка, донесоха повече от десет пълни шишета с капачки.

Общината е пункта за събиране на пластмасови капачки, които дарява един път годишно на Националната кампания „Капачки за бъдеще“ в гр. София.

Община Костинброд се включи в кампанията „Капачки за бъдеще”

Всяка година, доброволци, образователни институции и служители от общинска администрация подпомагат кампанията, която има за цел подмяната на най-старите кувьози в 22 общински болници в 22 града в България. Благодарение на общите усилия на всичко участници в инициативата, от края на 2019 г. вече няма нито една болница, в която да няма чисто нов кувьоз. Кампанията „Капачки за Бъдеще“ продължава, като целта която са си поставили добротворците е осигуряване на специализирана апаратура за нуждаещи се болници.

Община Костинброд застава зад мотото на кампанията „Капачки за Бъдеще“: „И вярваме, че ще успеем! Защото сме заедно! И заедно можем повече!“.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук