Дискусия „Общинското образование - традиции и иновации“ се проведе в Костинброд

1740 преглеждания

Присъстваха представители от МОН, РУО-София-регион, ОбС-Костинброд, Дирекция „Социално подпомагане“ и др.

Община Костинброд в сътрудничество с общинските образователни институции организира кръгла маса на тема „Общинското образование - предизвикателства на взаимодействието“. Събитието се проведе на 7 февруари в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ в града. Основните теми, които бяха обсъдени включваха: „Общинското образование - традиции и иновации“, „Взаимодействие между институциите - възможности и добри практики“ и „Училището в подкрепа на семейството“.

Гости на събитието бяха Благовеста Борчева - началник на отдел в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ в МОН, Росица Иванова - Регионално управление на образованието - София-регион, Йордан Томов - старши експерт в РУО-София регион, Галя Стоичкова - началник дирекция „Социално подпомагане“ гр. Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, всички директори на училищата и детските градини на територията на община Костинброд.

Заместник-кметът на община Костинброд Александър Ненов, в чийто ресор е и образованието откри и модерира срещата. Кметът Трайко Младенов представи постигнатото в сферата на образованието през последните седем години в общината - обновени и ремонтирани са всички училища и детски градини на територията на общината, открити са нови паралелки и яслени групи.

Представителят от МОН Благовеста Борчева презентира напълно нов механизъм за взаимодействие между МОН и АСП. 

Росица Иванова приветства всички присъстващи и ги поздрави за добрата работа. Тя пожела на общинското ръководство да продължава да работи  в услуга на образованието и образователна инфраструктура.

В рамките на срещата Даниела Борисова - директор на Първо ОУ „Васил Левски“, Първи район, гр. Костинброд представи презентацията „Взаимодействие между институциите - възможности и добри практики“.

Във втория панел от кръглата маса СУ „Д-р Петър Берон“, Втори район, гр. Костинброд представи пред всички присъстващи кратка постановка с участието на възпитанички на училището, на тема: „Училището в подкрепа на семейството“.

По време на кръглата маса имаше продължителни дискусии породени от безспорно интересните теми, в които се включиха всички. В края на втория панел, благодарение на креативността на учителите от СУ „Д-р Петър Берон“, се проведе динамична игра. Играта включваше разделяне на участниците на групи и задаването на актуални въпроси в сферата образованието, на които трябваше да се отговори в рамките на 10 минути и след това да се презентира пред всички останали.

Община Костинброд ще продължи да организира работни срещи в различни сфери, с което да спомогне за по-добрата информираност между институциите, общината и гражданите.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд